Tweety na temat @pzworgpl

Nasze wiadomości

Sprawozdanie Koła Miejskiego Namysłów z pracy z młodzieżą w 2014 roku.

Treningi młodzieży w wędkarstwie rzutowym

W ostatnich dniach odbywaja się trennigi młodzieżowych rzutowców. Odbył sie także wspólny trening rzutowców ze Szkoły Podstawowej w Domaszowicach pod opieką kol. Anny Kulesy oraz zawodników koła Miejskiego pod opieką kol. Cezarego Dudy. Poniżej zamieszcamy niektóre zdjęcia z teningów i życzymy wszystkim zawodnikom jak największych sukcesów w przyszłości.

Halowe zawody rzutowe w Ozimku

W dniu 01 lutego 2014 roku odbyły się halowe zawody rzutowe w Ozimku. W zawodach tych uczestniczyła młodzież z naszego koła osiągając dobre jak zawsze wyniki, które prezentują sie następująco:

w kategorii U16

- Patryk Chrabański 4 miejsce

- Krystian Ołpiński 6 miejsce

- Jakub Kubicki 16 miejsce

w kategorii U14

- Dawid Sieradzki 4 miejsce

- Jacek Mikuśkiewicz 9 miejsce

w kategorii U12

- Kamil Biały 3 miejsce

Wszystkim zawodnikom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów oraz takich samych i lepszych wyników.

Ciąg dalszy cyklu okręgowych halowych zawodów rzutowych 2014

Po zawodach w Ozimku przyszedł czas na kolejne, które odbyły się w Grodkowie. Po obydwu turach nasi zawodnicy zajmują następujące miejsca:

W kategorii U-16

2 miejsce - Patryk Chrabański (tracąc już do lidera tylko 5 punktów)

5 miejsce - Krystian Ołpiński

11 miejsce - Jakub Kubicki

W kategorii U-14

4 miejsce - Dawid Sieradzki

22 miejsce - Julian Mikośkiewicz

W kategorii U-12

2 miejsce - Kamil Biały

Zawodnikom serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów.

Sukcesy młodzieży w III Edycji Halowych Zawodów Rzutowych w Gogolinie i klasyfikacji łącznej.

W dniu 30.03.2014 w hali sportowej w Gogolinie odbyła się trzecia edycja halowych zawodów w wędkarstwie rzutowym. Koło miejskie PZW Namysłów reprezentowali:

Kategoria U12 – Kamil Biały

Kategoria U14 – Julian Mikośkiewicz, Dawid Sieradzki

Kategoria U16 – Patryk Chrabański, Jakub Kubicki, Krystian Ołpiński

W kategorii U12 Kamil Biały zajął trzecie miejsce. Po wszystkich trzech turach zawodów Kamil zajął trzecie miejsce.

W kategorii U14 Dawid Sieradzki zajął trzecie miejsce a po wszystkich trzech turach ulokował się na czwartym.

W kategorii U16 Patryk Chrabański zajął pierwsze miejsce, po wszystkich zawodach został na pierwszym miejscu. W tej samej kategorii Krystian Ołpiński zajął piąte miejsce, a Jakub Kubicki trzynaste. Ponadto Patryk Chrabański zdobył puchar najlepszego zawodnika całych zawodów, a drużyna naszego Koła Miejskiego zdobyła drugie miejsce w klasyfikacji drużynowej.

Jest to kolejny rok sukcesów naszych młodych zawodników, z czego szczególnie się cieszymy i składamy Im serdeczne gratulacje oraz życzymy dalszych sukcesów w kolejnych zawodach na coraz wyższym szczeblu.

Ogólnopolskie Zawody w wędkarstwie rzutowym w Busku Zdroju.

W dniu 05 kwietnia 2014 roku w Busku Zdroju odbyły się XXIV Ogólnopolskie Zawody Rzutowe. Okręg opolski reprezentowali:

Kamil Biały (Koło Miejskie Namysłów)

Marek Kwieciński (Koło Małapanew-Ozimek)

Kacper Oleksy (Koło Otmuchów)

Opiekunowie: Piotr Kwieciński (Ozimek) i Stanisław Łowczykowski (Namysłów).

Nasi reprezentanci w kategorii U12 zajęli następujące miejsca:

Kacper Oleksy - 5 miejsce

Marek Kwieciński - 6 miejsce

Kamil Biały - 13 miejsce.

Zawody o mistrzostwo koła - rozpoczęcie sezonu 2014

W dniu 27 kwietnia 2014 roku odbyły się zawody koła otwierające tegoroczny sezon.

W zawodach uczestniczyło 32 zawodników w tym 7 juniorów.

W kategori młodzieżowców na podium stanęli:

I miejsce - Miłosz Kubicki - 1740 pkt

II miejsce - Jakub Kubicki - 1420 pkt

III miejsce - Krystian Ołpiński - 240 pkt

Sukces Naszych Młodych Rzutowców w Mistrzostwach Okręgu w Wędkarstwie Rzutowym

W dniu 10 maja 2014 r. na Stadionie Miejskim w Grodkowie odbyły się Mistrzostwa Okręgu w Wędkarstwie Rzutowym.

Z Naszego koła startowały dwie drużyny. Drużyna pierwsza w składzie: Kamil Biały, Julian Mikuśkiewicz oraz Dawid Sierdzki natomiast drużyna druga w składzie: Patryk Chrabański, Jakub Kubicki oraz Krystian Ołpiński.

W kategorii kadetów Dawid Sieradzki zajął 3 miejsce, Kamil Biały 6 miejsce a Julian Mikuśkiewicz 16 miejsce.

W kategorii juniorów Krystian Ołpiński zajął 2 miejsce, Patryk Chrabański 3 miejsce natomiast Jakub Kubicki 11 miejsce.

W klasyfikacji drużynowej druga z drużyn zajęła II miejsce natomiast pierwsza VII miejsce.

Życzymy Naszym młodzieżowcom dalszych sukcesów.

Mistrzostwa Szkół Podstawowych i Gimnazjów - kanał Ulgi w Opolu.

W dniu 31 maja 2014 roku na kanale Ulgi w Opolu odbyły się Mistrzostwa Szkół Podstawowych i Gimnazjów. Namysłów reprezentowany był przed dwie Szkoły Podstawowe nr 3 i 4 oraz przez Gimnazjum Nr 2. Na 213 zawodników startujących z zawodach ryby złowiło 11 zawodników po jednej rybie w tym Patryk Chrabański z Gimnazjum Nr 2 w Namysłowie.

Dzień Dziecka 2014 z wędką.

1 czerwca 2014 jak co roku odbyły się zawody z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka. Ze względu na odbyte dzień wcześniej zawody na kanale Ulgi frekwencja była mniejsza niż w poprzednich latach lecz zapaleńców nie brakowało i bawili się przednie przy dobrej pogodzie.

Wycieczka po Ziemii Gnieźnieńskiej posumowująca XXI Turniej Wędkarski.

W dniach 06-08 czerwca 2014 roku młodzież startująca w turnieju wyjechała na wycieckę po ziemii gnieźniejskiej. Gdzie odbyło się wręczanie pucharów, nagród i dyplomów za osiągnięte w ostatnim roku wyniki. Z koła naszego uchonorowania zostali: Kamil Biały i Dawid Sieradzki ze Szkoły Podstawowej Nr 3 oraz Patryk Chrabański z Gimnazjum Nr 2. Drużynowo zajęliśmy 4 miejsce. Nagrodą było również zwiedzanie okolicznych atrakcji i poznawanie korzeni wędkarstwa oraz naszej ojczyzny.

Poleć znajomemu