Tweety na temat @pzworgpl

Sprawozdanie z pracy z młodzieżą KOŁA PZW NAMYSŁÓW w roku 2019

Aktualności | 2020-05-21 | Publikujący: Koło PZW Namysłów

Rok 2019 dla młodzieży PZW NAMYSŁÓW i ich opiekunów był pracowity i udany.
Nowy rok wędkarski rozpoczął się od corocznego cyklu okręgowych halowych zawodów rzutowych dla młodzieży.
Udział w I Okręgowych Halowych Zawodach Rzutowych 16.02.2019 rozgrywanych pod patronatem Rady Osiedla Ozimek OSM "Przyszłość" oraz Komisji ds. Młodzieży ZO PZW Opole wzięło 8 zawodników KOŁA PZW NAMYSŁÓW Młodzież wystartowała w dwóch konkurencjach tj. arenberg, skish i rzutu ciężarkiem na odległość.

Rozpoczynając od kategorii U14: Jabłoński Patryk - 9 miejsce,
W kategorii U16: Maciej Gancarz - 3 miejsce, Marcin Banaś - 7m, Bartek Smagacz - 8m.
W kategorii U16+: Patryk Chrabański - 1, Krystian Ołpiński - 3, Dawid Sieradzki - 4, Kamil Biały - 5
W konkurencjach wystartowało wielu dobrych w tej dyscyplinie zawodników o czym świadczą bardzo wysokie wygrane wyniki.
Udział w II Okręgowych Zawodach Rzutowych 16.03.2019 -Otmęt Krapkowice. Tak jak w poprzedniej turze nasi zawodnicy startowali w kategoriach wiekowych U14 ,U16 ,U 16+.
Wyniki zawodów rzutowych:
Kat U16: Maciej Goncarz - 9, Bartek Smagacz - 10, Marcin Banaś - 12,
Kat U16+: Patryk Chrabański - 2 Kamil Biały - 4,
Dawid Sieradzki -5, Jakub Kubicki - 7. -

W dniu 25 maja 2019 r. po raz jedenasty rozegrano Mistrzostwa Szkół Podstawowych i Gimnazjalnych w wędkarstwie spławikowym o Puchar Wójta Gminy Wilków. Zawody tradycyjnie już przeprowadzono na stawie w Dębniku. W zawodach wzięło udział 24 zawodników szkół działających na terenie Gminy Wilków: PSP Bukowie, PSP Idzikowice, KSP Dębnik, Gimnazjum w Wilkowie. 18 maja 2019 na kanale Ulgi w Opolu już po raz kolejny Komisja ds. Młodzieży przy Zarządzie Okręgu PZW w Opolu, przy wsparciu struktur Szkolnego Związku Sportowego podjęła się zorganizowania Mistrzostw województwa opolskiego szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich w wędkarstwie spławikowym. W zawodach wystartowało blisko 154 zawodników w tym także nasza młodzież przypisana odpowiednio do swojej szkoły. W dniu 01.06.2019r. prawie 25 zawodników i zawodniczek wzięło udział w kolejnych zawodach wędkarskich z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka zorganizowanych pod Grzybkiem w Namysłowie przez Koło Namysłów i NSM. W tym roku zarówno pogoda jak i zainteresowanie zawodami przez dzieci nam dopisały. W naszym kole był realizowany też projekt dla dzieci gdzie przeprowadzono pokazy i zawody wędkarskie dla dzieci. Rok 2019 okazał się pozytywny w działaniu dzieci i młodzieży. Nasi juniorzy czynnie brali udział. Kadeci i Juniorzy naszego koła w 2019 roku brali udział w następujących imprezach okręgowych dla młodzieży: - cykl zawodów halowych w wędkarstwie rzutowym, - Wojewódzkie Mistrzostwa w wędkarstwie spławikowym Szkół Podstawowych ,Gimnazjalnych i średnich W 2019 roku do naszego Koła przyjęto 108 członków uczestników, co stanowiło 15% stanu wszystkich członków koła. Na działania z młodzieżą w roku 2019 nasze koło przeznaczyło kwotę stosowną do potrzeb. Środki te w większości pochodziły z kasy naszego koła oraz z dotacji z jednostek samorządu terytorialnego. Podsumowując rok 2019 należy uznać, że był on udany.

Pozdrawiamy, Zarząd koła PZW NAMYSŁÓW

Poleć znajomemu